Μια συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει.
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/4κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/4κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1κ.γ. κοφτή αλάτι
- ξυνόγαλο
- 2 μεγάλα αυγά
- ελαιόλαδο
- 200γρ. πράσινα μήλα κομμένα σε κυβάκια 2*2εκ.
- 100γρ. γραβιέρα τριμμένη για το πασπάλισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το δενδρολίβανο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο,το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό με το σύρμα να ανακατευτούν.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο απ το μίξερ προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 15*25εκ. αφού την έχουμε αλευροβουτυρώσει πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 35-45 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί το ψωμί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com