Με άρωμα ανατολής!
Τι θα χρειαστούμε:
Για την πάστα πιπεριάς:
- 700 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 50 γρ. πάστα ντομάτας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κ.σ. κρέμα Βαλσάμικο
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 380 ml. γάλα
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 λεμόνι, χυμό
- Αλάτι-πιπέρι
Για το κοκκινιστό μοσχάρι:
- 4ωκ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κg. μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κύβους 3*3εκ.
- 1 κ.σ. πάστα πιπεριάς
- 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- 200 ml. ζεστό νερό
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Εκτέλεση για την πάστα πιπεριάς: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε τις πιπεριές φλωρίνης σε ένα ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ετοιμαστούν τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε με τα χέρια τα σπόρια και τα καμμένα σημεία από τις πιπεριές. Βάζουμε τις ψητές πιπεριές στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. (Αυτή την πάστα μπορούμε να την αποθηκεύσουμε μέσα σε βαζάκι στο ψυγείο για μια εβδομάδα).
Εκτέλεση για το μοσχάρι: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο το μοσχάρι.
Σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς, τη πάστα ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι το πιπέρι και το νερό.
Μαγειρεύουμε για 1-1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και η σάλτσα να έχει δέσει.
Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε το μοσχάρι με τον πουρέ μελιτζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εκτέλεση για τον πουρέ μελιτζάνας: Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ίδιο ταψί που ψήσαμε τις πιπεριές και ψήνουμε και αυτές στην ίδια θερμολρασία για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ετοιμαστούν τις ξεφλουδίζουμε και πατάμε τη σάρκα τους με ένα πιρούνι.
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα και μόλις πήξει η μπεσαμέλ αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com