Για όσους αγαπούν τις «ψαγμένες» μακαρονάδες.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. μακαρόνια (επιλογής μας)
- 230 γρ. μπρόκολο (βρασμένο)
- 100 ml ζωμό μακαρονιών
- 60 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 20 γρ. αντζούγιες
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τη φτιάχνουμε:
Για τα μακαρόνια: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αφού βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια τα οποία βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας. Φροντίζουμε πριν τα σουρώσουμε να κρατήσουμε λίγο ζωμό.
Για τη σάλτσα: Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου αφού πρώτα τις πείσουμε για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους και τις σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Αφού τις αφαιρέσουμε δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το μπρόκολο. Το σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τις αντζούγιες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια και την παρμεζάνα για να δέσει η σάλτσα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ακόμα αν θέλουμε να δέσει ακόμα πιο πολύ η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο για το άρωμα και λίγη παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com