Θα το αγαπήσετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ.αλάτι
- 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
- 2 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
- 2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 10 κ.σ. ηλιέλαιο
- 480 γρ. νερό
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ 20x20εκ.
Ρίχνουμε μέσα τα πρώτα πέντε υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού, δημιουργούμε με τα χέρια τρείς τρύπες δύο μικρές και μια μεγάλη. Στη μία ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και τη βανίλια, στην άλλη το ξύδι και στη μεγάλη το ηλιέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ψήνουμε για 35 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com