Να σηκώσει το χέρι όποιος δεν το δοκιμάσει…
Τι θα χρειαστούμε:
- ½ Πεπόνι (κατά προτίμηση κόκκινο)
- 4 κ.σ Νερό (προαιρετικά)
- 2 κ.γ Μέλι
- 2 κ.γ Τζίντζερ (φρεσκοτριμμένο)
Για το σερβίρισμα:
- Παγωτό βανίλια
- Τριμμένο μπισκότο
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και το τοποθετούμε στο μπλέντερ.
Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη και το προσθέτουμε και αυτό στο μπλέντερ μαζί με το μέλι.
Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί καλά το πεπόνι.
Ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας. Αν είναι αρκετά πηχτή προσθέτουμε νερό.
Για το στήσιμο του πιάτου: Βάζουμε λίγο μπισκότο σε ένα βαθύ πιάτο.
Προσθέτουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια με την βοήθεια ενός κουταλιού και στην συνέχεια περιχύνουμε ένα μέρος της σούπας πεπονιού γύρω γύρω από το παγωτό.
Τέλος ρίχνουμε λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο από πάνω.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com