Μυρίζει καλοκαίρι και…νησί!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. Μακαρόνια χυλοπίτες (βρασμένες)
- 120 γρ. Χταπόδι (βρασμένο)
- 20γ ρ. Πιπεριά πράσινη
- 20 γρ. Πιπεριά κόκκινη
- 20 γρ. Ελαιόλαδο
- 20 γρ Λιαστή ντομάτα (σε λωρίδες)
- 10γρ. Κρεμμύδι φρέσκο (σε ροδέλες)
- 10γρ. Κάππαρη
- Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το χταπόδι:
- Νερό (ίσα να καλύπτει το χταπόδι)
- 70 ml Ξύδι μπαλσάμικο
- 4 Σπόρους μπαχάρι
- 2 Αστεροειδείς γλυκάνισους
- 2 Φύλλα δάφνης
Πως την φτιάχνουμε:
Για το χταπόδι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χταπόδι, τα μυρωδικά και το ξύδι.
Μόλις αρχίσει να αχνίζει χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να έχει μαλακώσει τελείως. Για να το δούμε αυτό δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι.
Για τα ζυμαρικά: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 2 με 3 λίτρα νερό και σκεπάζουμε μέχρι να πάρει βράση.
Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε 2 κουταλάκια αλάτι και αφού διαλυθεί ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε και ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό ώστε να σταματήσουμε τον βρασμό τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες. Συνεχίζουμε κόβοντας και τα υπόλοιπα υλικά σύμφωνα με το πώς αναγράφονται στην συνταγή.
Για τη συναρμολόγηση του πιάτου. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com