Τα ζυμαρικά που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 225 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κύβου ζωμό κοτόπουλου
- 120 γρ. γάλα
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. βασιλικό ξερό
- 250 γρ. ταλιατέλες
Πως το φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3'. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Διαλύουμε τον κύβο σε 480ml βραστό νερό και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο τηγάνι, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία για 7'-8'. Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το γάλα και σιγοβράζουμε για 2'-3'.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για 2' ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να διαλυθεί το τυρί. Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό. Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πολύ πηχτή σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο γάλα. Σε περίπτωση μου είναι λίγο αραιή μην φοβάστε μόλις ρίξετε τα μακαρόνια θα δέσει.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και 2' πιο λίγο θέλουμε να είναι al dente. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 2' μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και να καλυφθούν οι ταλιατέλες από αυτήν. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com