Πιο τραγανές από ποτέ άλλοτε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 600 γρ. Φυσικό στήθος κοτόπουλου
- 100 γρ. Κορν φλεικς, θρυμματισμένα
- 80 γρ. Παρμεζάνα
- 80 γρ. Αλεύρι
- 2 Αυγά, χτυπημένα
- ½ κ.γ. Καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη μαρινάδα:
- 500 ml Ξινόγαλα
- 1 κ.γ. Σκόρδο, τριμμένο
- ½ κ.γ. Κόλιανδρο, σκόνη
- ½ κ.γ. Κύμινο, σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Για το κοτόπουλο: Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε μπουκιτσες το κοτόπουλο με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Το ρίχνουμε απευθείας στην μαρινάδα και πλένουμε το ξύλο κοπής και τα χέρια μας.
Βάζουμε το μπολ με την μαρινάδα και το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Ιδανικά μια ολόκληρη μέρα.
Παίρνουμε τρία βαθιά πιάτα και τα βάζουμε μπροστά μας. Στο πρώτο ρίχνουμε το αλεύρι με την καπνιστή πάπρικα. Στο δεύτερο τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Και τέλος, στο τρίτο τα θρυμματισμένα κορν φλεικς με την παρμεζάνα.
Παίρνουμε ένα ένα κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αφού το στραγγίσουμε λίγο το βουτάμε στο αλεύρι.
Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και το βουτάμε στο αυγό φροντίζοντας να πιάσει γύρω γύρω.
Τέλος το βουτάμε στα κορν φλεικς με την παρμεζάνα και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει το πανάρισμα.
Για το τηγάνισμα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε να καλύψει τις κοτομπουκιές. Αφού ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές, που μόλις πριν λίγο βάλαμε στο ψυγείο, έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας αν θέλουμε λίγη κέτσαπ ή μαγιονέζα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com