Χίλια φύλλα απόλαυσης!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 Φύλλο σφολιάτας
- Άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα του φύλλου
Υλικά για την κρέμα:
- 400 γρ. εβαπορέ
- 600 ml. Νερό
- 220 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
- 125 γρ. Βούτυρο
- 60 γρ. Κορν φλάουερ
- 30 γρ. Σιμιγδάλι
- 2 Αυγά, μέτρια
- 2 Βανίλιες
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 300 ml Κρέμα Γάλακτος
- Άχνη ζάχαρη
- Θρυμματισμένη σφολιάτα
Πως το φτιάχνουμε:
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τη χαράζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστούν 6 ορθογώνια κομμάτια και με ένα κόσκινο την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ, το νερό και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
Στο διάστημα αυτό τοποθετούμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουερ, το σιμιγδάλι και τα αυγά χτυπώντας τα καλά με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιήθουν πολύ καλά μέχρι να πάρουν τη μορφή μιας παχύρευστης κρέμας.
Μόλις το εβαπορέ πάρει θερμοκρασία το κατεβάζουμε και με μία κουτάλα το ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα των αυγών ώστε να πάρουν θερμοκρασία, 5-6 κουτάλες είναι αρκετές.
Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε πίσω στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με κυκλικές κινήσεις για να μη μας κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις η κρέμα σφίξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, καλύπτουμε με μία μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσει καλά αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.
Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας στη μέση. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα σε ένα πιάτο ώστε να κολλήσει το φύλλο το οποίο τοποθετούμε αμέσως από πάνω. Στη συνέχεια βάζουμε μια ποσότητα κρέμας και τοποθετούμε ένα ακόμη από τα κομμένα φύλλα. Βάζουμε ξανά κρέμα και κλείνουμε με ένα φύλλο. Τέλος απλώνουμε μια ποσότητα από τη σαντιγί και ρίχνουμε σπασμένο το επόμενο φύλλο.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com