Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1kg μύδια
- 500 γρ λινκουίνι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 φινόκιο
- 3 κρ.φρέσκα
- 2 ντομάτες
- 1 σφηνάκι ούζο
- 4κλ.μάραθο
- 2κλ.άνηθο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.τ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι,μπούκοβο
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Πως τα φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε βάζοντας τα μακαρόνια να βράσουν. Σουρώστε 2 λεπτά πριν απ την προτεινόμενη ώρα βρασίματος.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και σωτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, σκόρδο και φινόκιο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σβήστε με το ούζο. Προσθέστε τα καθαρισμένα μύδια και ρίξτε τα στο τηγάνι με το κέλυφος και σκεπάστε με ένα καπάκι. Μετα απο 5-7 λεπτά θα έχουν ανοίξει, όποια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Στη συνέχεια τρίψτε στον τρίφτη τις ντομάτες και προσθέστε στο τηγάνι. Αφήστε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί και να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στη συνέχεια προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε μέχρι να πιεί τα υγρά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο,μάραθο και κρεμμύδι φρέσκο. Στο τέλος προσθέστε πιπέρι,δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και τον μαϊντανό. Αν θέλετε να δέσει περισσότερο η σάλτσα σας προσθέστε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com