Η παραδοσιακή συνταγή που αγαπάμε όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 5 φύλλα κρούστας
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 2 κλ. Θυμάρι
- 7-8 κλ. Δενδρολίβανο
- 200 γρ. Γάλα εβαπορέ
- 200 γρ. Gouda, τριμμένη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, για τη γέμιση και έξτρα για το άλειμμα των φύλων
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Πως τη φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί του φούρνου, το δενδρολίβανο και το θυμάρι και από πάνω βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα.
Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα ξεψαχνίζουμε.
Έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το γάλα εβαπορέ, το τυρί Gouda, τις πιπεριές, το τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 40*30εκ. και τοποθετούμε ένα φύλλο στο πάτο του.
Με ένα πινέλο πασπαλίζουμε το φύλλο με ελαιόλαδο και τοποθετούμε από πάνω του άλλο ένα φύλλο, πασπαλίζουμε και αυτό με λάδι και τοποθετούμε όλη τη γέμιση από πάνω.
Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τη γέμιση το ένα πάνω στο άλλο αφού έχουμε λαδώσει το κάθε ένα.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν.
Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Χαράσουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com