Το μαμαδίστικο φαγητό που λατρεύουμε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 800 γρ. μπάμιες extra
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 ml νερό
- 140 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. καρότο, σε μέτρια κομμάτια
- 120 ml λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 40 ml ξύδι μπαλσάμικο
- 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ζωμό κοτόπουλο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Πάπρικα
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Στο μεταξύ κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα όπως λέει η συνταγή. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και αφού ανακατέψουμε καλά σβήνουμε με το κρασί, περιμένοντας 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στα μισά τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνοντας το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά.
Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπαλσάμικο ξύδι, τη ζάχαρη και τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι να μαλακώσουν. Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com