Τι κι αν είναι καλοκαίρι;
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό ντομάτες χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
- 2 αγγούρια χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 60 ml. ξύδι από λευκό κρασί
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Worcestershire sauce προαιρετικά
- 7-8 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι-πιπέρι
Πως τη φτιάχνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα να μαριναριστεί.
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε τα υλικά μέσα στο μπλέντερ σε μερίδες και τα κάνουμε πουρέ.
Αδειάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνουμε όλα τα υλικά πουρέ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε κρύα με λίγη τριμμένη φέτα ή ψημένο ψωμί.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com