Το γλυκό του καλοκαιριού.
Τι θα χρειαστούμε:
- 60 γρ νερό
- 7 γρ ζελατίνες
- 450 γρ γιαούρτι
- 240 γρ γάλα
- 240 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80 γρ ζάχαρη κρυσταλική
- 30 γρ χυμό λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι
- Καρύδια
Πως το φτιάχνουμε:
Ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, και το μισό γάλα με τη μισή κρέμα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί. Αποσσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφόυ τις έχουμε στραγγίξει καλά.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε.
Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφήξει το γλυκό και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω από κάθε πανακότα, μέλι και καρύδια.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com