Το γλυκό που αγαπάμε όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 4 κ.σ. λικέρ καφέ
- 500 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 30 σαβαγιάρ
- 500 γρ. φράουλες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 3χιλ.
- Άχνη ζάχαρη προαιρετικά για το σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα με το λικέρ καφέ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλατος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό γυάλινο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 18-20εκ. και τοποθετούμε στη βάση του τα μισά σαβαγιάρ, προσέχοντας το κόψιμο να κοιτάει επάνω.
Απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα με το λικέρ καφέ πάνω στα σαβαγιάρ και από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα μασκαρπόνε, έπειτα καλύπτουμε με τις μισές φράουλες.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας, σαβαγιάρ, από πάνω μαρμελάδα, έπειτα την κρέμα και στο τέλος φράουλες.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες για να δέσει.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com