Παραδοσιακά και πεντανόστιμα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ σιουφιχτά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2 χούφτες μπουκετάκια μπρόκολο
- 100 γρ ντοματίνια στη μέση
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1κρ.φρέσκο ψιλοκομμένο
- Μαιντανό ψιλοκομμένο 1 χούφτα
- 2 κ.τ.σ παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ κατίκι ή cottage cheese
Πως τα φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε βάζοντας τα ζυμαρικά να βράσουν,για τον χρόνο δείτε στη συσκευασία γιατι το κάθε ζυμαρικό διαφέρει. Σε ενα μεγάλο τηγάνι σωτάρετε τη κοτόπουλο που έχετε κόψει σε μπουκιές ή σε λωρίδες,σε λίγο ελαιόλαδο και μετα απο 1 λεπτό προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το σκόρδο.
Σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε τα ντοματίνια, τις τριμμένες ντομάτες και το μπρόκολο. Αφήστε να τραβήξει λίγο τα πολλά υγρά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Όταν ζεσταθεί η κρέμα προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλα.
Συνεχίστε βάζοντας τον μαιντανό,το κρ.φρέσκο και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλα και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Παίρνετε το κατίκι με κουταλάκι μικρό και βάζετε παντού πάνω απ τα ζυμαρικά με μικρές κουταλίτσες σαν σχέδιο.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com