Ώρα για αποτοξίνωση.
Τι θα χρειαστούμε:
Για το μαρινάρισμα:
- 3 φιλέτα στήθος μαύρο κοτόπουλο
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
Για τη σαλάτα:
- 500 γρ. αμπελοφάσουλα
- 500 γρ. σταμναγκάθι
- 300 γρ. κατίκι
- 3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
- μαϊντανός, δυόσμος
- ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Πως τη φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα μπαχαρικά και μαρινάρετε το κοτόπουλο. Ψήστε σε ένα σχαροτήγανο ή σε ένα τηγάνι και από τις δυο πλευρές, σε μέτρια φωτιά. Αν τα κομμάτια είναι χοντρά, προσθέστε λίγο νερό.
Για τη σαλάτα:
Κόψτε τις άκρες από τα αμπελοφάσουλα και βράστε τα για 4 - 5 λεπτά, να κρατάνε λίγο.
Βράστε το σταμναγκάθι, αφήστε να κρυώσει και ανακατέψτε με τα κρύα αμπελοφάσουλα.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, ρίξτε το μείγμα στο σταμναγκάθι και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, και ανακατέψτε καλά.
Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες και σερβίρετε δίπλα απ’ τη σαλάτα.
Βάλτε κατίκι και αμύγδαλο φιλέ σε διάφορα σημεία πάνω στη σαλάτα. Σερβίρετε κρύα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com