Το ελαφρύ γεύμα που μυρίζει θάλασσα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ πλιγούρι
- 400 γρ βραστό νερό
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 15 ντοματίνια
- 3 κρ.φρέσκα
- ½ κρ.ξερό
- 2 λεμόνια
- 2 αγγουράκια
- ελαιόλαδο
- 1κ.τ.γ κύμινο(προαιρετικά)
Για τις γαρίδες
- 10-12 τμχ γαρίδες μεσαίου μεγέθους
- 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί
- ½ σκ. σκόρδο
- 1κ.τ.σ βούτυρο
- 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε βραστό νερό το πλιγούρι και το αφήνουμε για 30-45 λεπτά μέσα μέχρι να πιει το νερό
Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας όλα τα λαχανικά που θα βάλουμε στον ταμπουλέ.
Όταν κρυώσει λίγο το πλιγούρι βάλτε το σε ενα μπολ και ανακατέψτε με όλα τα υπόλοιπα υλικά τη συνταγής και βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα, έπειτα σερβίρετε.
Για τις γαρίδες αλατοπιπερώστε τις καλα, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι για 2 λεπτά και απ τις δυο πλευρές, λίγο πρίν το τέλος προσθέστε και το σκόρδο για το άρωμα και σβήστε με το αλκοόλ.
Τέλος προσθέστε τον χυμό απ το πορτοκάλι αφήστε ένα λεπτό να τραβήξει λίγο τα υγρά, αφαιρέστε απ τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλα.
Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com