Γιατί να μην το φτιάξουμε μόνοι μας;
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 2 κ.γ. αλάτι
- 7 γρ. ξερή μαγιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 ml.νερό χλιαρό
Πως το φτιάχνουμε:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε, το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό και το ελαιόλαδο.
Αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μόλις ξεκινήσει το ζυμάρι να ομογενοποιείται ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο και μαλακό. Σε περίπτωση που το ζυμάρι γίνεται πολύ σκληρό προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ και μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι το βάζουμε μέσα το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, βγάζουμε τη ζύμη απο το μπολ, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και σχηματίζουμε μια ομοιόμορφη μπάλα το ζυμάρι.
Βάζουμε το ζυμάρι πάνω στο ταψί και το αφήνουμε σκεπασμένο για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Πασπαλίζουμε το ζυμάρι μας με λίγο αλεύρι και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε ένα σταυρό στη κορυφή του.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα το ψωμί μας.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com