Παραδοσιακά και πεντανόστιμα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 10 ντομάτες, ώριμες
- 10 πιπεριές πράσινες
- 500 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 ml ελαιόλαδο
- 800 γρ. χυμό ντομάτας
- 300 - 400ml χλιαρό νερό
Πως τα φτιάχνουμε:
Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τα κοτσάνια τους από τις βάσεις.
Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, τη ρίχνουμε στο multi και πολτοποιούμε. Τα σπόρια από τις πιπεριές απλώς τα αφαιρούμε με το χέρι (αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο multi).
Έπειτα κόβουμε λίγο από την κάτω μεριά των λαχανικών για να μπορέσουν να σταθούν και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρέσκια ντομάτα, το ρύζι, τα μυρωδικά, το χυμό ντομάτας, και 100 γρ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι της σούπας.
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας με το ρύζι με ένα κουτάλι της σούπας και ότι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί διάσπαρτα. Προσθέτουμε στο ταψί λίγο λάδι, το χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε τα γεμιστά με τα κοτσάνια τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα γεμιστά τα αφαιρούμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com