Ώρα για την πιο γευστική αποτοξίνωση.
Τι θα χρειαστούμε:
- 120 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
- 100 γρ. κεράσια (κομμένα στη μέση)
- 60 γρ. φέτα (σπασμένη σε κομμάτια)
- 40 γρ. μείγμα ξηρών καρπών
- 1 φρέσκο κρεμμύδι (σε ροδέλες)
- Μερικές φλοίδες αγγουριού
Για το dressing ηλιόσπορου:
- 90 mlελαιόλαδο
- 50 γρ. ηλιόσποροι
- 30 mlλευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 5 γρ. πέστο βασιλικού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τη φτιάχνουμε:
Για το dressing. Τοποθετουμε στο multi το λευκό ξύδι μπαλσάμικο, τους ηλιόσπορους, το πέστο βασιλικού και την μισή περίπου ποσότητα από το ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε λειτουργία το multi για μερικά δευτερόλεπτα και στην συνέχεια αρχίσουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ελαφρώς πηχτό dressing. Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι για να το κάνουμε πιο εύγευστο και αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να γίνει πιο ρευστό.
Για την σαλάτα. Σε μια μεγάλη μπασίνα τοποθετούμε την σαλάτα μαζί με τα κεράσια και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο από το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πιάσει στα φύλλα.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την φέτα και το μείγμα των ξηρών καρπών ανακατεύοντας ελάχιστα.
Για το στήσιμο του πιάτου. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας μερικές φλοίδες αγγουριού.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com