Θα τον λατρέψουν κι εκείνοι που δεν είναι φανατικοί του ψαριού.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4-5 φιλέτα σολομού
- 2 κιλά χόρτα εποχής (σπανάκι, σταμναγκάθι, βλήτα)
- 1 πράσσο
- 2 φινόκιο
- 1/2 σελινόριζα
- 1/2 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 λεμόνια
- 2 σφηνάκια ούζο
- 1/2 κούπα νερό
- 2 αυγά
- αλάτι,πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, άνηθος ψιλοκκομένος
Πως το φτιάχνουμε:
Σοτάρουμε το φινόκιο, το πράσο, λίγο κρεμμύδι ξερό και λίγο κρεμμύδι φρέσκο σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα.
Κόβουμε τη σελινόριζα σε λεπτές φέτες, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια κόβουμε τα χορταρικά αφού τα έχουμε πλύνει καλά τα τοποθετούμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με ουζάκι.
Κόβουμε τον σολομό σε φέτες τον τοποθετούμε πάνω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Παίρνουμε ένα αυγό, προσθέτουμε το ζουμί από την κατσαρόλα μας και αυγοκόβουμε σε ένα μπολ.
Σερβίρουμε τη φέτα σολομού με τα χόρτα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com