Το πιο λαχταριστό γλυκό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1,1 κιλό μασκαρπόνε
- 7 κρόκους αυγών
- 7 κ.σ. ζάχαρη
- 1/3 ποτήρι νερού λικέρ αμαρέτο
- 5 - 6 εσπρεσάκια
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 3 κ.σ. κακάο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώστε την ταχύτητα και βάλτε σε δόσεις το μασκαρπόνε. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίξτε σιγά σιγά το λικέρ και χτυπήστε για λίγο ακόμα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Σε ένα ταψί απλώστε 2 κ.σ. κρέμα.
Βουτήξτε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ μέχρι τη μέση και στρώστε τα μισά μπισκότα στο ταψί πάνω στην κρέμα.
Ρίξτε την μισή κρέμα από πάνω και στρώστε τα υπόλοιπα μπισκότα. Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος βάλτε το κακάο.
Τρίψτε την κουβερτούρα σε ένα τρίφτη και γαρνίρετε πάνω από το γλυκό.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com