Η Ναταλία μοιράζεται μαζί μας μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε σπιτικά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας.
Τι θα χρειαστούμε;
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 40 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 1/3 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 80 γραμμάρια σοκολάτα της αρεσκείας μας σε μικρά κομμάτια
Πως το φτιάχνουμε;
Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στο μάτι με χαμηλή φωτιά για μην στεγνώσει.
Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,τα κομμάτια σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Προσθέτουμε και τη σοκολάτα του μπεν μαρί και ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 6-8 ώρες και μετά πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα μεγέθους ενός βερίκοκου ίσως και λίγο πιο μικρά προσέχοντας να αφήσουμε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί στο φούρνο θα απλώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά, πάνω-κατω στις αντιστάσεις.