Γιατί σαν το σπιτικό παγωτό δεν υπάρχει…
Τι θα χρειαστούμε:
- 470 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
- 420 ml ζαχαρούχο γάλα
- 120 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για την καραμέλα:
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Πως το φτιάχνουμε:
Εκτέλεση για την καραμέλα: Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως και να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς και σιγοβράζουμε για 15’-20’ μέχρι να πήξει η καραμέλα τελείως. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το παγωτό: 20’-30’ πριν ξεκινήσουμε τοποθετούμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ που έχουμε απλώσει μεμβράνη σε όλη την επιφάνειά της στην κατάψυξη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον καφέ. Χτυπάμε με το σύρμα για 3΄μέχρι να γίνει σαντιγί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά ώστε να μην χάσει τον αέρα το μείγμα.
Αφαιρούμε την φόρμα από την κατάψυξη και απλώνουμε το 1/3 από τη σαντιγί , από πάνω πασπαλίζουμε με το 1/3 του αμυγδάλου και απλώνουμε και το 1/3 της καραμέλας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία νύχτα. Την επομένη σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com