Μια πρωτότυπη και ελαφριά μακαρονάδα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μέτρια παντζάρια κομμένα στα 4
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 500 γρ. μακαρόνια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 240 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 2 σκ. σκόρδο λεπτοκομμένες
- 100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
- 1\2 κ.σ. μπούκοβο
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε τα παντζάρια τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ετοιμαστούν κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος σουρώνουμε τα μακαρόνια πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, 2κ.σ. ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Μόλις ετοιμαστούν τα μανιτάρια τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μόλις καραμελώσει αρκετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο από το νερό του βρασίματος που κρατήσαμε.
Σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια και γαρνίρουμε με τα ψητά παντζάρια και το κατσικίσιο τυρί.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com