Είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ότι νομίζαμε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κρεμμύδι ή 2 εσαλότ
- 200 ml λευκό κρασί
- 1 μπουκέ γαρνί (2 κλ. θυμάρι,5 κλ. μαϊντανός, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
- 60 γρ βούτυρο
- 2 κιλά μύδια καθαρισμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- άνηθος, μάραθος (προαιρετικά)
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζετε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και το μπουκέ γαρνί για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνετε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια μεταφέρετε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει τα μύδια και την αφήνω να βράσει για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια σουρώνετε και προσθέτετε το βούτυρο για να δέσει.
Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζουμί τους. Η συνταγή είναι έτοιμη.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com