Ένα παραδοσιακό βορειοελλαδίτικο φαγητό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 kg χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μερίδες σε μέγεθος αυγού.
- 1 λάχανο χοντροκομμένο
- 2 πράσα χοντροκομμένα 5 εκ.
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 800 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 6-7κσ.ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σκόρδα.
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, την κανέλα, τις δάφνες και το χυμό ντομάτας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-1:30 ώρα.
Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το λάχανο και το μαϊντανό ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30-40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε ζεστό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com