Ο τέλειος συνδυασμός τζίντερ και ροδάκινου.
Τι θα χρειαστούμε:
(Υλικά για μια ταρτιέρα 28 εκ.)
- 1 κιλό ροδάκινα (καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσι)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουερ
- 20 γρ. χυμό λεμονιού
- 5 γρ. αλάτι
- 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
Για το crumble:
- 150 γρ. αμύγδαλα (καθαρισμένα)
- 150 γρ. βρώμη
- 150 γρ. βούτυρο (παγωμένο, κομμένο σε κύβους)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κρόκο αυγού
Πως το φτιάχνουμε:
Για τη γέμιση: Αφού καθαρίσουμε τα ροδάκινα και τα κόψουμε σε κύβους τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα ροδάκινα. Τα αδειάζουμε στην ταρτιέρα και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Για το crumble: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.
Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, τη ζάχαρη, το παγωμένο βούτυρο αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, τις βανίλιες και τέλος τον κρόκο του αυγού. Τα ομογενοποιούμε με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστούν βραχάκια ζύμης.
Προσθέτουμε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα ροδάκινα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφήνουμε 5 - 10 λεπτά να ξεκουραστεί εκτός φούρνου και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com