Γνωστή και ως μπατζίνα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2-3 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
- 1 αυγό
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150-200 ml. Νερό
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένουμε και έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα , το θυμάρι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15*25εκ.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com