Σούπερ- μαμαδίστικη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για τα σουτζουκάκια:
- 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 7 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)
- 2 αυγά
- 60γρ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 120γρ γάλα
- 2κ.τ.γ κύμινο
- Δυόσμο
- 200γρ αλεύρι για πανάρισμα
Υλικά για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 300γρ νερό
- 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1κ.τ.γ ζάχαρη
- 1 κ.τ.γ κύμινο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
Πως τα φτιάχνουμε:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Σε ένα μπολ μουλιάστε το ψωμί μέσα στο γάλα για 10 λεπτά περίπου. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το καλαμποκέλαιο.
Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε και το ψωμί με το γάλα και βάλτε τον κιμά στο ψυγείο για μια ώρα.
Όσο έχετε τον κιμά στο ψυγείο ξεκινήστε τη σάλτσα ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε τον πελτέ, τη ζάχαρη, ανακατέψτε και σβήστε με το ούζο.
Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράστε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια βουτώντας τα δάχτυλα σας στο κρασί και τα περνάτε από το αλεύρι και τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τα τηγανίσετε όλα τα βάζετε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστά με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας και γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com