Το πιο λαχταριστό γλυκό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 220γρ νερό
- 12γρ ζάχαρη
- 10γρ μαγιά νωπή
- 1 βανίλια
- 30γρ ηλιέλαιο
- 1γρ κανέλα σκόνη
- 2γρ αλάτι
- 250γρ αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
- Άχνη
- Κανέλα
- Μέλι ή σοκολάτα για το σερβίρισμα
Πως τα φτιάχνουμε:
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε αρχικά την μαγιά, προσθέτετε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια προσθέτετε δυο κουταλιές αλεύρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και μετά προσθέτετε το αλάτι, την κανέλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια.
Ανακατεύετε τα υλικά με το χέρι και στη συνέχεια σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε για 40 λεπτά.
Βάζετε ηλιέλαιο στην κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Παίρνετε το μείγμα με το χέρι και βάζετε ένα μπαλάκι σε ένα κουταλάκι το οποίο έχετε βουτήξει σε ηλιέλαιο για να μην κολλάει και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Αφού βάλετε αρκετούς λουκουμάδες στην κατσαρόλα αρχίζετε και ανακατεύετε με την αράχνη.
Τους αφήνουμε περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια τους βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να ρουφήξει το ηλιέλαιο.
Αφού τους φτιάξουμε όλους τους σερβίρουμε ανάλογα με την προτίμηση μας με μέλι, κανέλα και άχνη ή μπορούμε να προσθέσουμε σοκολάτα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com