Ένα πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη μπεσαμέλ:
- 50γρ βούτυρο
- 50γρ αλεύρι
- 800 ml γάλα
- 2 αυγά
- 50γρ γραβιέρα αλμυρή
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το σουφλέ:
- 350γρ ριγκατόνι
- 70γρ βούτυρο
- 150γρ μανιτάρια φρέσκα
- 150γρ πιπεριές
- 150γρ μπέικον
- 100γρ γραβιέρα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά απο τη μπεσαμέλ
- αλάτι, πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Για τη μπεσαμέλ: Ξεκινήστε βάζοντας το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνετε σε 5 δόσεις το ζεστό γάλα και συνεχώς ανακατεύετε με προσοχή χωρίς να κολλήσει στα τοιχώματα. Όταν τελειώσετε με το γάλα αφαιρέστε από τη φωτιά και βάλτε τα υπόλοιπα υλικά.
Η μπεσαμέλ θα είναι αραιή γιατί θέλουμε να μπει μέσα στα ζυμαρικά και όχι από πάνω.
Για τα ζυμαρικά: Σε μια κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά στα λεπτά που αναγράφει το πακέτο και σουρώστε τα, κρυώστε τα και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε τα μανιτάρια σε φέτες, έπειτα προσθέστε το μπέικον ψιλοκομμένο και μετά τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Αφαιρέστε από το μάτι και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ζυμαρικά, τα υλικά απ το τηγάνι,μια κουταλιά από τη μπεσαμέλ,την κρέμα γάλακτος,τα αυγά, τα 100 γρ γραβιέρα, τη ντομάτα και ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Από πάνω ρίξτε τη μπεσαμέλ και αφήστε να εισχωρήσει μέσα στα ζυμαρικά. Πασπαλίστε την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com