Με αυτή τη συνταγή βλέπεις το κοτόπουλο με άλλο μάτι…
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ceasar sauce:
- 420 γρ μαγιονέζα
- 1 κ.τ.γ μουστάρδα
- 20 γρ αντζούγια
- 7 γρ σόγια sauce
- 1 κ.τ.σ worcestershire sauce
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κ.τ.γ χυμό λεμόνι
Για την κρούστα του κοτόπουλου:
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κούπα παρμεζάνα
- 1 κούπα φρυγανιά
- 1 κούπα φρυγανιά
- 1 χούφτα μαιντανό ψιλοκ.
- 3κ.τ.σ βούτυρο
- 5 κ.τ.σ ηλιέλαιο
- ½ κ.τ.γ μπούκοβο
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι,πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε με τη ceasar sauce βάζοντας ολα τα υλικά στο μούλτι-μπλέντερ να πολτοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τη μαγιονέζα.
Για την κρούστα ανακατέψτε σε ενα μπολ την παρμεζάνα, φρυγανιά και ψιλοκομμένο μαιντανό.
Ανοίξτε το φιλέτο κοτόπουλο σαν πεταλούδα(στα 2 δηλαδή αλλά να παραμείνουν ενωμένα τα κομμάτια) και σε ενα τηγάνι βάλτε το λάδι, βούτυρο, σκόρδο και μπούκοβο και σωτάρετε απ τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Οταν ειναι έτοιμα μεταφέρετε σε ενα ταψάκι,απο πάνω βάλτε 1 κ.τ.σ ceasar sauce σε κάθε φιλέτο και απλώστε καλά.
Προσθέστε 1 κ.τ.σ απ το μείγμα της παρμεζάνας πάνω απ τη sauce και ψήστε στους 220 βαθμούς στην αντίσταση, ψηλά στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα. Με την υπόλοιπη sauce μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα ή να την κρατησετε για 3 μέρες στο ψυγείο.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com