Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας τρελάνει!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε διαγώνιες κάθετες φέτες
- 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1/2 μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για περίπου 3 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρυώνουμε τα σπαράγγια κάτω από αρκετό τρεχούμενο νερό, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
Βράζουμε τις πέννες ολικής άλεσης σε αλατισμένο νερό και μόλις ετοιμαστούν κρατάμε 60ml από το νερό στην άκρη.
Ρίχνουμε τις πέννες κατευθείαν στο τηγάνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και τα σπαράγγια.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com