Με αυτή την συνταγή θα το φτιάχνετε συνέχεια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 7 αυγά
- 60 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 60 γρ κόρν φλάουρ
- 1 κ.τ.γ βανίλια
- 180 γρ ζάχαρη
- 2 κ.τ.σ βούτυρο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ Φράουλες
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Πως το φτιάχνουμε:
Κόψτε τη σφολιάτα σε 8 τεμάχια και τρυπήστε από τη μία πλευρά με ένα πιρούνι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, βάλτε τις σφολιάτες ανά δύο κάθε φορά. Ψήστε για 4 λεπτά, γυρίστε ανάποδα, σκεπάστε με το καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 4 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω από τις σφολιάτες, αναποδογυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο για ένα λεπτό ώστε να γίνει καραμέλα και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
Για την κρέμα βανίλιας: Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τα αυγά και τη βανίλια. Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίξτε το στο μπολ σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, σουρώστε το μείγμα του μπολ, ρίξτε το σε ένα κατσαρολάκι και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μπολ, τοποθετείστε τη μισή ποσότητα της κρέμας. Την υπόλοιπη κρέμα θα τη χρειαστείτε για να ετοιμάσετε την κρέμα σοκολάτας. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να δέσει και να γίνει σαντιγί. Χτυπήστε καλά την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει πιο λεία και ανακατέψτε με την σαντιγί.
Για την κρέμα σοκολάτας: Σε ένα μπολ, βάλτε την κρέμα που κρατήσατε στο κατσαρολάκι, ρίξτε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει. (Αυτή η κρέμα δεν θέλει ανακάτεμα με τη σαντιγί, όπως κάναμε στην κρέμα βανίλιας).
Για το στήσιμο: Βάλτε ένα τεμάχιο σφολιάτας και από πάνω μια στρώση κρέμα βανίλιας. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές, βάζοντας εναλλάξ την κρέμα βανίλιας και την κρέμα σοκολάτας και ενδιάμεσα φράουλες σε φέτες.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com