Μια συνταγή που δεν δοκιμάζουμε συχνά αλλά αξίζει!
Τι θα χρειαστούμε:
- 70 γρ. ρύζι γλασσέ
- 500 ml. xλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 350 - 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 500 ml. Νερό
- Χυμό από ένα λεμόνι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- Καρύδια
- Λίγο θυμάρι
- Παγωτό
Πως τους φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να γίνει λαπάς.
Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε μέσα στο multi και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Αδειάζουμε το χυλό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Όταν είναι ακόμα χλιαρός ρίχνουμε μέσα στο μπολ, το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σκεπάζουμε το μπολ με το χυλό με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 20-30 λεπτά.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε με τα χέρια το χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη παίρνουμε μισές κουταλιές του γλυκού και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.
Μόλις ετοιμαστούν βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια.
Εκτέλεση για το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Ρίχνουμε για 10-15 δευτ. τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι και τους αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με παγωτό, θρυμματισμένα καρύδια και θυμάρι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com