Αυτή την συνταγή θα την φτιάχνετε συνέχεια, ειδικά αν σας αρέσει η ινδική κουζίνα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 στήθη φιλέτα κοτόπουλο
- 3 κ.τ.σ αλεύρι
- 2 λαίμ το χυμό τους
- 1κ.τ.σ κάρυ σε σκόνη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 20 γρ τζίντζερ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 λάιμ το χυμό τους
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 350 γρ γάλα καρύδας
- ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
- 250 γρ ρύζι μπασμάτι
- 2 κ.τ.σ γιαούρτι(προαιρετικά)
Μείγμα μπαχαρικών:
- 3κ.τ.γ κάρυ
- 1 ½ κ.τ.γ κύμινο
- 2 κ.τ.γ πάπρικα
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε βάζοντας σε ενα μπολάκι το στήθος κοτόπολο κομμένο σε λωρίδες με το αλεύρι, το χυμό απο 2 λάιμ, 1 κ.τ.σ κάρυ και αλάτι. Ανακατέψτε καλα και αφήστε στην άκρη.
Για το μείγμα μπαχαρικών ανακατέψτε ολα τα μπαχαρικά. Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες λεπτές.
Σε ενα τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε το μείγμα με το κοτόπουλο για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες.
Όταν σωταριστούν ρίξτε το μείγμα με τα μπαχαρικά, τρίψτε το τζίντζερ, το σκόρδο και προσθέστε τον χυμό απο 2 λάιμ. Τέλος βάλτε το γάλα καρύδας και βράστε για 2 λεπτά περίπου. Γαρβίρετε με ψιλοκομμένα φρέσκο κόλιανδρο και κρεμμυδάκι φρέσκο. Σερβίρετε με ρύζι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com