Επειδή μας αρέσει πολύ και δεν θέλουμε να την τρώμε μόνο την Καθαρά Δευτέρα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 350 ml. νερό, χλιαρό
- 5 γρ. ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. αλάτι
- Σουσάμι, για το πασπάλισμα της λαγάνας
Πως τη φτιάχνουμε:
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.
Παράλληλα αδειάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και μόλις φουσκώσει η μαγιά τη ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι.
Με ένα κουτάλι την ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί λίγο.
Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για 4 με 5 λεπτά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1,5 ώρα.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Απλώνουμε στο ταψί τη ζύμη και με τα χέρια μας της δίνουμε ορθογώνιο σχήμα.
Με τα δάχτυλα μας πιέζουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης ώστε να κάνουμε μικρές λακουβίτσες.
Με το πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της με ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η λαγάνα.
Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com