Εύκολη συνταγή για να το φτιάχνετε μόνοι σας!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό κιμά αρνίσιο(60% κιμά, 40% λίπος απο την ουρά)
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας σουμάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Για το σερβίρισμα:
- 4 πίτες
- 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Πως το φτιάχνουμε:
Αν ο χασάπης σας μπορεί να τα περάσει όλα αυτά από τη μηχανή του κιμά, είναι το ιδανικό. Αλλιώς ζητήστε την αναλογία κιμά που σας έδωσα.
Στη συνέχεια, βάλτε τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και σοτάρετε σε ένα τηγάνι να μαλακώσουν με λίγο λάδι με τα μπαχαρικά. Βάλτε στο ψυγείο για όση περισσότερη ώρα μπορείτε, το ιδανικό είναι 4 ώρες.
Βγάζετε από το ψυγείο και το περνάτε απο καλαμάκια και ψήνετε σε σχαροτήγανο ή τα βάζετε σε ένα ταψάκι να μην ακουμπάνε κάτω. Ψήστε για 15 λεπτά, περίπου, στους 200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε για 5 λεπτά ντομάτες και κρεμμύδια που τα έχετε κόψει σε χοντρά κομμάτια, αλατοπιπερώστε και προσθέστε και λίγο φρέσκο θυμάρι, αν έχετε. Ψήστε τις πίτες και σερβίρετε, βάζοντας απο πάνω τα κεμπάπ και στο πλάι το γιαούρτι με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com