Αξίζει να την δοκιμάσετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 8 φύλλα κρούστας
- 400 γραμμ. κοτόπουλο
- 6 φέτες μπέικον
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 70 γραμμ. κρασί λευκό
- 6 λιαστές ντομάτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 150 γραμμ. γκούντα
- 350 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- 20 γραμμ. σπανάκι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Πως τη φτιάχνουμε:
Για την βάση: Σε μια αποσπώμενη βάση, λαδώστε παντού και βάλτε ένα ένα τα φύλλα, αλείφοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Κόψτε τα πολλά περιττά φύλλα και διπλώστε από την μέσα πλευρά της τάρτας, αλείφοντας με ελαιόλαδο. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, βγάλτε από τον φούρνο. Αφήστε λίγο να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Ξεκινήστε σοτάροντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και το κοτόπουλο που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπέικον και τις πιπεριές και σοτάρετε, για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Σβήστε με το κρασί και προσθέστε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε από την ώρα που θα βράσει, 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάλτε τα αβγά, το σπανάκι, το τριμμένο γκούντα και το μοσχοκάρυδο.
Αφού έχει κρυώσει λίγο η βάση, ρίξτε μέσα τη γέμιση και ψήστε στην αντίσταση με αέρα και από κάτω στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com