Ποιος θα πει όχι σε αυτό το πιάτο;
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γραμμ. κανελόνια
- 200 γραμμ. γραβιέρα
- 100 γραμμ. παρμεζάνα
- 30 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
Για τα υγρά :
- 150 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
- 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμ. νερό, 2 κρόκους αβγών
- Αλάτι & πιπέρι
- Ζάχαρη
Για τον κιμά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 30 γραμμ. ελαιόλαδο
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- Αλάτι & πιπέρι
- Ζάχαρη
- 1 αβγό
- 100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 ποτηράκι κρασί
Πως τα φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε, σοτάροντας σε μια κατσαρόλα τον κιμά με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήστε με το κρασί.
Στη συνέχεια, ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός το αβγό και τη γραβιέρα) και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά, περίπου, σε μέτρια φωτιά. Αν έχει υγρά, στο τέλος, σουρώστε να μην υπάρχουν αρκετά και προσθέστε το αβγό με τη γραβιέρα.
Για τα υγρά, προσθέστε τα όλα σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά.
Σε ένα ταψί, 30χ40 εκατοστά, σκορπίστε τη φρυγανιά να πάει παντού και πάρτε και λίγο από το μείγμα των δυο τυριών που έχετε ετοιμάσει (γραβιέρα-παρμεζάνα) και ρίξτε μια μικρή ποσότητα να πάει παντού.
Αφού έχετε βάλει φρυγανιά και τυριά, πάρτε ένα ένα τα κανελόνια, γεμίστε με τον κιμά και στρώστε στο ταψί. Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά προσεκτικά από πάνω.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, με σκεπασμένο ταψί με αλουμινόχαρτο για 25 λεπτά και για άλλα 10 λεπτά βάλτε τα τυριά που έχουν μείνει. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γκραντιναριστεί.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com