Η συνταγή που αγαπούν όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη
- 500 γραμμ. αλεύρι
- 270 γραμμ. χλιαρό νερό
- 25 γραμμ. ξηρή μαγιά
- 15 γραμμ. αλάτι
- 20 γραμμ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση τυριού
- 250 γραμμ. μυζήθρα
- 100 γραμμ. φέτα
- 1 αβγό
Για τη γέμιση πατάτας
- 300 γραμμ. πατάτα
- Κρεμμύδι προαιρετικά
- Σολομός προαιρετικά
- Άνηθος
Πως τη φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε με τη ζύμη, βάζοντας το νερό μαζί με τη μαγιά και 2 κουταλιές από το αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε για 15 λεπτά στη άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμη και ανακατέψτε με το χέρι για 3 λεπτά. Αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό και υγρό μέρος, αλευρώνοντας και το μπολ και από πάνω από τη ζύμη.
Μετά τα 30 λεπτά, φτιάξτε ένα ρολό και κόψτε σε 15-20 τεμάχια. Το κάθε κομμάτι το πατάτε ώστε να γίνει ένας κύκλος, 12 εκατοστών περίπου. Προσθέστε την γέμιση της αρεσκείας σας και το κλείνετε, τηγανίστε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί-κόκκινο χρώμα.
Για τη γέμιση τυριού, ανακατέψτε όλα τα υλικά και προσθέστε γέμιση στη μέση του ζυμαριού και κλείστε καλά.
Για τη γέμιση πατάτας, αν θέλετε σκέτη πατάτα, σπάστε τη με το πιρούνι όταν τη βράσετε και σοτάρετε σε λίγο βούτυρο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι. Μπορείτε σε αυτή τη γέμιση να προσθέσετε σολομό καπνιστό, κρεμμυδάκι φρέσκο, κάπαρη και άνηθο και κλείνετε τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com