Λαχταριστό και πανεύκολο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 μπανάνες ώριμες
- 140 γραμμ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 βανίλια κλωνάρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά χτυπημένα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύετε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ και προσθέστε τα αβγά. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε στο μείγμα.
Σε ένα μπολ, βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα του μπολ σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ και βάλτε το μείγμα μέσα (πρέπει να καλύπτει τα ¾ της φόρμας).
Ψήστε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τα πρώτα 10 λεπτά στους 180 και μετά στους 170 βαθμούς.
Στη φωτογραφία φαίνεται μια παραλλαγή που έκανα. Έψησα ενα κέικ σε στρογγυλή φόρμα και το ανοιξα στη μέση. Έβρασα για 2 μιση ώρες ενα ζαχαρούχο γάλα και το έβαλα ενδιάμεσα με λίγες φέτες μπανάνας, το σκέπασα και απο πάνω πρόσθεσα σαντιγύ, μπανάνες και τριμμένη κουβερτούρα! Δοκιμάστε το!
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com