Εύκολο και γρήγορο!
Τι θα χρειαστούμε:
- ½ πακέτο φύλλο κρούστας
- 400 γραμμ. φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας ούζο (προαιρετικά)
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 ασπράδι αβγού
- Σουσάμι λευκό
- Σουσάμι μαύρο ή παπαρουνόσπορο
- Μέλι (προαιρετικά)
- Για τη μαρμελάδα
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 300 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. νερό
- 300 γραμμ. ξίδι λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε με τη μαρμελάδα, κόβοντας τις ντομάτες σε 4 κομμάτια, βγάζοντας μόνο το κοτσάνι. Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός το μπούκοβο, στην κατσαρόλα και ξεκινήστε το βράσιμο. Όταν βράσει, χαμηλώστε και βράστε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Ρίξτε το μπούκοβο. Να σημειωθεί ότι είναι συνταγή η οποία ταιριάζει και με κρέατα και με τυριά.
Για τη φέτα: Κόψτε τη φέτα σε κομμάτια, πάχους 1 εκατοστό, πασπαλίστε τη με λίγο αλεύρι. Απλώστε στον πάγκο σας 2 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, με λίγο ελαιόλαδο ανάμεσα τους και βάλτε το κομμάτι φέτα (εδώ ψεκάζετε με λίγο ούζο αν θέλετε) κόβοντας το φύλλο με απόσταση δυο δάχτυλα από κάθε πλευρά.
Αλείφετε σε όλο το φύλλο ασπράδι αβγού με ένα πινέλο και αρχίζετε να κλείνετε. Πρώτα κλείστε τα κομμάτια που εξέχουν, ακουμπώντας τα πάνω στη φέτα και συνεχίστε να τυλίγετε κλείνοντας τη φέτα. Αλείψτε πάλι με αβγό για να κλείσει καλά.
Βάλτε τα κομμάτια, για τουλάχιστον μια ώρα, τυλιγμένα καλά με μεμβράνη στην κατάψυξη γιατί αυτό βοηθάει στο να μη λιώσει το τυρί στο τηγάνισμα. Βάλτε το ηλιέλαιο στη φωτιά να ζεσταθεί και όταν είναι έτοιμο, αφαιρώντας την μεμβράνη, τηγανίζετε για 3 λεπτά περίπου, γυρνώντας συχνά.
Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε τα κομμάτια και βάλτε σε χαρτί μέχρι να σερβίρετε. Τα σερβίρετε με μέλι και σουσάμι ή βάζοντας στο πιάτο την μαρμελάδα ντομάτας και από πάνω τα κομμάτια φέτας.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com