Μια συνταγή που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τον κιμά:
- 1 κιλό κιμάς από κοτόπουλο
- 150 γραμμ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 130 γραμμ. παρμεζάνα
- 70 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- 20 γραμμ. τζίντζερ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι & πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 2 κιλά πατάτες
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γραμμ. κατσικίσιο τυρί (σαν φέτα)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Καλαμποκέλαιο
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πως τα φτιάχνουμε:
Για τα μπιφτέκια: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι, τα σοτάρετε, τα βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τζίντζερ και τον άνηθο. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ, τοποθετήστε τον κιμά, τα αβγά, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και το βούτυρο με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε και ζυμώστε καλά.
Αφού ζεστάνετε το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πλάθετε τα μπιφτέκια 120 γραμμ., περίπου, και τα σοτάρετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ύστερα τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Για τις πατάτες: Βάλτε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και αφήστε τις να βράσουν. Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν τις τρυπήσετε και είναι λίγο σκληρές, μη τις αφήσετε να μαλακώσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά. Με το χέρι, τις χοντροσπάτε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν.
Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και, όταν είναι έτοιμη, προσθέστε το κατσικίσιο τυρί, τριμμένο, και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά. Αν έχει κομμάτια, μπορείτε να τη χτυπήσετε στο μπλέντερ για να πετύχετε μια κρεμώδη υφή.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τις πατάτες, από πάνω ρίξτε την κρέμα τυριού. Πασπαλίστε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com