Μια εκπληκτική ιδέα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ πετιμέζι ή μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 6 γρ ξύσμα από πορτοκάλι (βιολογικό και ακέρωτο και μόνο το πορτοκαλί μέρος)
- 12 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- ½ κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
- ½ κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ½ κ.γ μπαχάρι τριμμένο
- 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 300 γρ νιφάδες βρώμης
- 80 γρ αλεύρι από κάστανο (χρησιμοποιήστε αλεύρι βρώμης αν δεν έχετε – νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ δηλαδή)
- 100 γρ καρύδια τριμμένα (καλής ποιότητας)
- 50 γρ σταφίδες
- 200 γρ τριμμένο μήλο
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 σε αέρα.
Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο με το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε το μήλο και το τοποθετούμε κατευθείαν στο μείγμα ελαιόλαδο -πετιμέζι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας θα είναι σφικτό.
Το μοιράζουμε σε σκεύος για ντόνατς και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 15 λεπτά ή σε μακρόστενο ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 30-35 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.