Οι μεζέδες με θαλασσινά αρέσουν ακόμα και σε αυτούς που δεν τρώνε ψάρια και η συνταγή αυτή για γαρίδες σαγανάκι που μας έστειλε μια αναγνώστρια είναι λαχταριστή!
Τι θα χρειαστούμε;
- 700 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- 300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 200 γραμμάρια φέτα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ούζο
- 2 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε ροδέλες)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι , πιπέρι, μαϊντανό
Πως το φτιάχνουμε;
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου το κρεμμύδι, που έχουμε ψιλοκόψει, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις γαρίδες και μετά τα σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ολα τα υλικά μαζί για 4-5 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ προσθέτοντας λίγο τυρί (φέτα)από επάνω.
Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3-4λεπτά ακόμη και το σερβίρουμε ζεστό.