Εύκολα και γρήγορα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.σ. χυμό λεμόνι
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 ml. Νερό
- 1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα
- 100 γρ. μέλι, για το γαρνίρισμα
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Υλικά για τη γέμιση:
- 250 γρ. ανθότυρο
- 8 κλοναράκια δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
Πως τα φτιάχνουμε:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά μέχρι να μας σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε 4 ισα μέρη και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την κάθε ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους 2-3χιλ.
Με ένα ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά σχηματάκια.
Πέρνουμε με ένα κουτάλι του γλυκού μέρος από τη γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ζυμαριού.
Αλλείφουμε τις άκρες με αυγό, σκεπάζουμε με ένα άλλο ζυμαράκι και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Γεμίζουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και το βάζουμε πάνω στη φωτιά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε σε δόσεις τα καλτσούνια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις ετοιμαστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας τα καλτσούνια με μέλι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com .