Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη!
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 Φέτες Κασέρι
- 4 Φέτες Ζαμπόν
- 2 Φιλέτα κοτόπουλο
Για το πανάρισμα:
- 150 γρ. Ψίχουλα ψωμιού
- 50 γρ. Αλεύρι
- 20 γρ. Γάλα
- 1 Αυγό, μέτριο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
- 120 γρ. Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, iceberg σε ίσες αναλογίες)
- Dressing μουστάρδας με μέλι
Για το dressing:
- 120 ml Ηλιέλαιο
- 50 ml Λευκό μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. Μουστάρδα
- 1 κ.σ. Μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Για το κοτόπουλο: Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και τοποθετούμε πάνω το ένα μέρος από το στήθος του κοτόπουλου. Με την βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβουμε στο πλάι ξεκινώντας με φορά από πάνω προς τα κάτω ανοίγοντας το σαν πεταλούδα. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε δύο φέτες κασέρι και δύο φέτες ζαμπόν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ανοιχτού κοτόπουλου. Κλείνουμε προσεκτικά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα. Παίρνουμε τρία βαθιά πιάτα και τα τοποθετούμε μπροστά μας. Στο πρώτο αριστερά βάζουμε το αλεύρι αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει. Στο αμέσως επόμενο χτυπάμε με την βοήθεια ενός πηρουνιού το αυγό με το γάλα μέχρι να αφρατεψει ελαφρώς το μείγμα. Στο τελευταίο τοποθετούμε τα ψίχουλα του ψωμιού.
Παίρνουμε με προσοχή το ένα κομμάτι από το στήθος και το βάζουμε στο πιάτο με το αλεύρι γυρνώντας το ώστε να καλυφθεί γύρω γύρω. Στην συνέχεια το βουτάμε στο πιάτο με το αυγό φροντίζοντας πάλι να καλυφθεί γύρω γύρω. Τέλος το τοποθετούμε στο πιάτο με τα ψίχουλα του ψωμιού καλύπτοντας ξανά όλη την επιφάνεια του. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο κομμάτι.
Τοποθετούμε τα στήθη σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε το dressing μουστάρδας με μέλι. Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το λευκό μπαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πάρει την μορφή μιας αραιής κρέμας. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, πιπέρι ή την πυκνότητα με λίγο νερό αν κριθεί απαραίτητο.
Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε λίγο dressing ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας ή με μια τσιμπίδα ώστε να πιάσει παντού. Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμη dressing.
Στήνουμε το πιάτο βάζοντας ένα φιλέτο κοτόπουλο συνοδευόμενο από σαλάτα στο πλάι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com .